להשרות את השעועית ללילה בשפע מים.
לסנן, להעביר לסיר עם שפע מים וכף מלח ולבשל בבעבוע עדין עד לריכוך, כשעה.
לקלוף ולקצוץ בצל, שורש סלרי ושום ,את עלי הסלרי שומרים בצד.
לחמם שמן זית בסיר עמוק ולטגן בצל, שום ושורש סלרי קצוצים כמה דקות על אש בינונית תוך כדי ערבוב.
לקצוץ עגבניות ולהוסיף לסיר יחד עם מלח, פלפל, פפריקה וכורכום (בנדיבות)
לבשל על אש גבוהה ולערבב עד להתפרקות של העגבניות וצמצום נוזלים.
להוסיף שעועית מבושלת מסוננת ממי הבישול ומקלות סלרי חתוכים גס ולערבב טוב.
לכסות במים ולהביא לרתיחה.
לבשל כחצי שעה עד לאיחוד טעמים.
לטעום ולתקן תיבול.
* ניתן להכין גם עם שעועית קפואה, ולצרף אותה לסיר ללא בישול
המרק הזה נהדר כמו שהוא או בתור תבשיל עשיר ומזין לקוסקוס (זו ההעדפה שלי!) או לאורז.
הוא הולך מצויין לצד קציצות ירק כמו קציצות דלורית או קציצות מנגולד וכרישה
זה המרק שאכלתי בימי שישי אצל סבתא שלי (מינוס הבשר), זה אחד המאכלים הראשונים שגרמו לי להבין שיש אוכל יותר טעים מחוץ לכותלי חדר האוכל (ככה זה כשאת קיבוצניקית)
וזו גם אחת המנות הראשונות ש”צמחנתי”, כדי שאוכל להמשיך להנות ולשבוע ממנה.
כשרק התחלתי עם הצמחונות, היה משהו מאוד משמח ונעים לאכול אוכל מוכר מאחד המרכיבים הכי מזינים ונגישים שיש פה – שעועית.
זה מרק משביע ומנחם לימי חורף וקור, שיכול להגיע כמנת צד או פשוט לשבת כתבשיל במרכז השולחן כמנה עיקרית.
נסו ותהנו!
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח