בבלנדר/ מעבד מזון לשים: עלים מצרור בזיליקום, צרור פטרוזיליה חתוך גס ל-3 חלקים, שן שום קלופה, אגוזי מלך, חצי כוס שמן זית.
להתחיל לעבד, בפולסים/ מהירות נמוכה ולאט לאט להגביר.
להוסיף שמן זית בהדרגה עד לקבלת מרקם וסמיכות רצויה.
* שימו לב שהפסטו מתגבש במקרר,
ולכן רצוי להכין אותו קצת דליל יותר מהסמיכות הרצויה.
זה הזמן לטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
את הלימון להוסיף בסוף לעידון הטעם ולשימור מוצלח יותר.
רצוי להעביר לצנצנת נקייה.
ניתן לשמור במקרר כשבועיים (ולשים לב להשתמש בסכין נקייה) ואפשר גם להקפיא חלק מהכמות.
מוצלח מאוד בתור ממרח או רוטב וגם לתיבול מאפים, סלטים, מרקים ועוד.
ממרח מושלם שמשדרג כל מנה – מכריך, דרך ירקות בתנור וגם כף במרק בריא או תבשיל מחמם לא תזיק בכלל,
פסטו טבעוני מכניס טעמים חדשים, ויטמינים ורעננות לכל מנה אליה הוא מתווסף.
לדוגמא?
כף בתוך מרק מנגולד ועדשים, מרק פטריות ושעועית או מרק ירקות
כף פסטו טבעוני בתוך תבשיל בולונז צמחוני, או ברוטב עגבניות מהיר
וגם ליד אנטיפסטי בריאים – תפוחי אדמה דרוסים, בטטה אפויה, או צ’יפס שעועית ירוקה
תוספת פסטו טבעוני תהפוך את הארוחה הכי פשוטה לחגיגה של טעמים ומרקמים
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח