לחמם במחבת שמן זית ולהוסיף את הבצל.
להוריד לאש קטנה ולאדות עד לשקיפות.
לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק למחבת, במידת הצורך להוסיף קצת שמן או תערובת של שמן ומים.
במקביל לשים את העדשים בסיר ולכסות במים כמה סנטימטרים מעליהן,
להביא לרתיחה ולבשל כ- 15 ד'.
אחרי 15 דקות לבדוק את מידת הבישול (הן צריכות להיות במרקם נגיס ולא רכות לחלוטין).
במידה והן הגיעו למרקם הרצוי להוסיף לתוך הסיר גם את הבורגול ואם צריך להוסיף קצת מים (כמה סנטימטרים מעל התבשיל) ולבשל עוד כ-10 דקות.
**שימו לב(!) לא להוסיף מלח בשלב זה לתבשיל**
כשהתבשיל מוכן, לערבב לתוכו את הבצל, לתבל במלח ופלפל, לכסות ולהניח בצד ל-10 ד'.
להגיש חם עם טחינה או יוגורט.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח