לחמם תנור לחום נמוך (150 בערך).
להניח בתוך תבנית על גבי נייר אפייה את הבוטנים ולקלות כחצי שעה עד שהקליפה הדקה משחימה קלות
להעביר לתוך קופסה ולכסות. כשהבוטנים מתקררים קצת, להתחיל לשקשק את הקופסה עד שהקליפות מתחילות להיפרד.
לפתוח את הקופסה ולהתחיל להעביר את הבוטנים לתוך מכל מעבד המזון עם הסכין הקוצצת.
(אם הקליפה לא ירדה, אפשר לנסות לעזור לה, אבל לא נורא אם נשארו קצת קליפות על חלק מהבוטנים).
להתחיל לטחון, לטחון, לטחון ולטחון.
לעצור ולעזור לרסק הבוטנים לחזור למכל עם לקקן. להמשיך לטחון.
ושוב לפתוח ולעזור לתערובת.
ושוב לטחון. התערובת הופכת לגרגירים ואז לבצק סמיך
ואז פתאום כמו פלא, היא הופכת ל... חמאה!
בשלב הזה כדאי להוסיף הסילאן והמלח לטחינה אחרונה.
לאחסן בצנצנת נקייה במזווה.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח