לחמם תנור לחום גבוה/ גריל.
לחצות את הפלפלים לשניים ולהניח על גבי נייר אפייה כשהקליפה מופנת למעלה.
להכניס לתנור לכחצי שעה, עד שהקליפה משחימה.
להוציא מהתנור, להעביר לכלי ולכסות אותו.
להניח להתקרר כחצי שעה ואז לקלוף את הפלפל ולנקז מנוזלים וגרעינים.
אין צורך לקלף בקפדנות, רק מה שמתקלף בקלות.
להעביר לבלנדר/ מעבד מזון: שמן, שום קלוף, פלפלים קלויים, אגוזים.
לטחון טוב (בהתחלה לאט ואז להגביר) עד למרקם חלק.
במידת הצורך והרצון להוסיף עוד שמן זית. לתבל במלח ופלפל ולטעום.
מומלץ לאחסן בצנצנת זכוכית במקרר.
להשתמש כממרח לכריך, כבסיס לרוטב, או כמילוי במאפה.
רוצה לדעת איך לבנות מנות כאלו בעצמך?
זה הזמן להצטרף אל קורס בישול בריא בהנחייתי
רוצה להכיר עוד מתכונים פשוטים, טעימים ובריאים?
זה הזמן להצטרף אל סדנאות בישול בריא מבית תום מטבח משמח